• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Алгоритм дій під час військового стану.

Алгоритм дій під час військового стану.

2022-02-24

Правила поведінки цивільного населення під час війни, військового стану. Українською - YouTube


У разі сигналу «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА» негайно прямуйте до безпечного місця, або найближчого укриття. Візьміть продукти, воду, документи та теплі речі

У період комендантської години (з 22.00 до 6.00) заборонено перебувати на вулицях (як виключення - рух до укриття під час тривоги), дотримуйтесь правил світломаскування: зашторюйте вікна та вимикайте світло в оселях

Якщо Ви виявили підозрілі предмети або боєприпаси, не намагайтеся розібрати їх чи перенести в інше місце. Негайно повідомте в ДСНС, МВС або ЗСУ за телефонами 101, 102, 0800507028.

Дії у випадку вибуху поруч з тобою: - Ляж на землю та прикрий голову руками. - Використовуй доступне укриття. - Не поспішай покидати укриття. - Допоможи пораненим. - Не заходь у пошкоджені будівлі.

Твої дії у разі повітряної тривоги: - Вимкни електроприлади, перекрий газ та воду. - Вимкни світло, закрий штори. - Терміново перемістись до найближчого укриття, візьми документи, гроші та їжу. - Не панікуй, попередь рідних та сусідів.

Перша допомога при пораненнях, порізах: - при можливості підставити рану під струмінь води; - стиснути краї рани пальцями; - обробити рану перекисом водню (3%); - скласти у кілька разів шматок стерильного бинта, покласти на рану і щільно замотати бинтом; - при можливості накласти на пов’язку на 10 хв пакет з льодом.

Як захистити органи дихання в зоні пожежі: - закрити рот і ніс, бажано вологою тканиною; - вибиратися з кімнати повзком, не піднімаючи голови; Пам’ятайте! Чадний газ піднімається вгору, а свіже повітря залишається біля підлоги.

Україна переможе, і це не фантастика... - YouTube

Кiлькiсть переглядiв: 64

Коментарi