• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЗАГИБЛИХ ПІД ЧАС ГОЛОКОСТУ.

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЗАГИБЛИХ ПІД ЧАС ГОЛОКОСТУ.

2022-01-27

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.

Починаючи з середини ХХ ст. слово «Голокост» стало загальновживаним по відношенню до хвилі терору проти єврейського населення, розпочатого Гітлером, та винищення нацистами під час Другої Світової війни євреїв та інших народів Європи.
З приводу Дня пам'яті жертв Голокосту у Здовбицькій гімназії був проведений цикл заходів по вшануванню пам'яті загиблих під час Голокосту "Ми пам'ятаємо". Учні переглянули відеоролик, де коротко розповідається про Холокост, з розповіді класних керівників діти дізналися що означає це вбивче слово, вшанували пам’ять невинно убієнних.
Під час проведення бесід учні висловлювали власну думку щодо Голокосту, ділилися враженнями про події та глибоко співчували жертвам Голокосту та тим людям, які дивом врятувалися від масового знищення нацистами. На жаль багато людей нічого не знають про Голокост, який забрав мільйони людських життів. Пам’ять про Голокост необхідна, щоб наші діти не стали жертвами, катами чи байдужими спостерігачами.

План заходів до Дня пам'яті жертв Голокосту - Південний ліцей №2 Південної міської ради Харківського району Харківської області

/Files/images/nov/IMG_20220127_143210-min.jpg/Files/images/nov/IMG_20220127_141516-min.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 62

Коментарi