“1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”

2020-05-08

Вітання до Дня пам'яті та примирення і 72-ї річниці Перемоги над ...

ПАМ’ЯТЬ
І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.
В. Симоненко


Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні це путінська Росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у всій Європі. Ця боротьба триває щоденно і ми не маємо права програти, бо, як і багато років тому, захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян.

Ніколи не будуть забуті імена тих, хто в тяжкий для країни час здійснив неповторні подвиги, хто не шкодував життя, заради щастя нинішніх поколінь.

Пам'ять про ті страшні події ІІ Світової війни повинна жити у наших серцях, а для більш детального ознайомлення з тими важкими часами пропонуємо переглянути вам документальну драму Світлани Усенко «Діти перемоги» - фільм із історій живих свідків трагедії, яку Україна пережила з 1939 по 1945 рік.

https://www.youtube.com/watch?v=Z6DEIps4E90

День пам'яті та примирення – НАМН України

Кiлькiсть переглядiв: 181

Коментарi