День Соборності України

2017-01-26

26 січня 2017 року у 4 класі пройшов патріотичний урок , приурочений Дню Соборності України , який провела класовод Петрук Н.В..

Епіграфом його стали слова М. Рильського .. “ Хто не знає свого минулого , той не вартий свого майбутнього ”

Діти пригадали загальнонаціональні символи України , співали Державний Гімн України ..

В кінці уроку Петрук Н.В. закликала дітей не забувати, що ми — українці, берегти рідну землю , національну гідність, продовжувати вивчати історію рідного краю.



День соборності України . Подія , що увійшла до національного календаря як свято , яке ми відзначаємо на державному рівні з 1999 року .

Соборна”означає спільна , злагоджена , та , що має згоду усіх. Ніхто не зможе заперечити , що ми хочемо жити саме в такій державі !

Нині наша держава переживає складні часи - часи , коли питання соборності є надзвичайно актуальним. Проблема територіальної цілісності зараз є найболючішою, як і колись у 1919 році.

Учні нашої школи під час виховного заходу “ Україна Соборна — моя славна держава ”, який підготувала вчитель історії Мельничук О.О., представили своє розуміння й бачення цієї визначної події.


Важливою та водночас трагічною є подія в історії України 29 січня 1918 року - бій під Крутами .

Учні 8-9 класів переглянули документальний фільм “ Над Крутами сніг”,

провели виховну годину “ Їх було 300 ”. Присутні вшанували пам*ять “мучеників українських”, які показали приклад мужності, відданості та незборимості духу хвилиною мовчання . Закликали всіх не бути байдужими, бути гідними славетних героїв, пам*ятати наказ великого Кобзаря :

Свою Україну любіть ,

Любіть її во время люте ,

В остатню тяжкую минуту

За неї Господа моліть !




3 лютого класовод Петрук Н.В. провела ділову гру з учнями 4 класу ” Вогонь - наш друг чи ворог ? ”, щоб закріпити знання учнів про використання вогню , його позитивний та негативний вплив , про причини виникнення пожеж. Діти повторили правила , які вчать їх дбати про збереження свого життя і здоров*я .



3 лютого у 6 класі пройшла акція “ Живи , книго ”. Була створена комісія , яка провела рейд — огляд із збережження підручників.

Висловили подяку учням , які бережно ставляться до підручників.



Кiлькiсть переглядiв: 134

Коментарi